Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εδώ και τρία χρόνια η Ξενοπούλειος Παιδική Βιβλιοθήκη του δήμου Ζακυνθίων, συμμετέχει με εκπρόσωπό της, στο τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο του δικτύου δημοσίων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library. Αποκλειστικός δωρητής για το Future Library είναι το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Φέτος, το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Βέροιας στις 5,6 και 7 Μαρτίου είχε θέμα του: τις Αντιθέσεις, τα αντίθετα μέσα από τα οποία ορίζουμε και κατανοούμε τον κόσμο που μας περιβάλλει.
Κατά συνέπεια, στη διάρκεια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2014, θα γίνουν αναφορές σε πολλές κατηγορίες βιβλίων γνώσεων και μυθοπλασίας, αλλά και σε διαφορετικές ηλικίες, από τα πολύ μικρά παιδιά (πάνω-κάτω, μέσα-έξω, μπροστά-πίσω) μέχρι τους εφήβους που τα περισσότερα λογοτεχνικά βιβλία και οι κινηματογραφικές ταινίες που προτιμούν, στηρίζουν την πλοκή τους στην ύπαρξη αντίθετων κόσμων (πλούσιοι-φτωχοί, μορφωμένοι-αμόρφωτοι, δυνατοί-αδύναμοι).
Πάνω από 100 υπάλληλοι βιβλιοθηκών συνεργάστηκαν εντατικά για να σχεδιάσουν και να οργανώσουν μια κοινή εκστρατεία, για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, η οποία υλοποιείται για τρία συνεχόμενα καλοκαίρια στον τόπο μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Η Ξενοπούλειος Παιδική Βιβλιοθήκη μετά από αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο, έχει την δυνατότητα να καλύψει τη μεγάλη της ανάγκη για συνεχή ανατροφοδότηση, επιμόρφωση και υποστήριξη, ώστε να ανταποκριθεί με ενθουσιασμό, με εμπειρία αλλά και γνώση στις σύγχρονες προκλήσεις της λειτουργίας μιας βιβλιοθήκης:
Να κάνει με τις δράσεις, που προτείνει, τη διαφορά!
Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο κο Λαδικό Άκη και το δήμο Ζακυνθίων, για την υποστήριξη που παρείχε τόσο για την συμμετοχή εκπροσώπου στο σεμινάριο, όσο και για την λειτουργία της βιβλιοθήκης όλο το χρόνο.

ΌΠΟΙΟΣ -Α ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ 15/6-15/9/14 ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2695045078 ΜΕΧΡΙ 4/4/2013

Η συντονίστρια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2014
για την Ξενοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

Μαίρη Κιλιάφη Μαρίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου